Seminari majstora M.Topolšeka u Češkoj
18.6.2012.
 
Međunarodni Borilačko - zdravstveni te Tai Chi Chuan i Qigong seminari održani su tradicionalno i ove godine u Vranovu na Diji u Republici Češkoj u periodu od 01.06. do 13.06.2012. Seminare je vodio majstor Mario Topolšek. Učesnici seminara bili su smješteni u više udobnih pansiona, u sobama sa vlastitom kupaonicom i wc-om. Osim vježbača iz cijele Češke na seminarima je prisustvovala i skupina vježbača iz Hrvatske.

Program seminara, svaki u trajanju od 6 dana, obuhvatio je oko 30 sati vježbanja po seminaru. Seminari su bili otvoreni kako za ljude koji već vježbaju tako i za potpune početnike. Vježbalo se dva puta dnevno, ujutro od 6:00 do 8:30 i popodne od 16:30 do 18:30 na otvorenom u prekrasnom prirodnom okruženju češkog nacionalnog parka Podyji nad kojim dominira predivni dvorac Vranov.

Borilačko zdravstveni seminar bio je usmjeren na povezivanje borilačkog aspekta i zdravstvenog aspekta vještine odnosno vježbe koje su se rade na seminaru osim snažnog utjecaja na zdravlje vježbača mogu se primjeniti i u samoobrani. Također na seminaru se radila vještina samoobrane motkom - Kun Fa koja se vježbala od 11:00 do 12:00 svakoga dana borilačkog dijela seminara seminara.

Na Tai Chi Chuan i Qigong seminaru učila se i vježbala izvorna forma Tai Chi Chuana kao i mnogo korisnih vježbi za dubinsku relaksaciju, opće zdravlje i prevenciju bolesti te povezivanje uma i tijela u harmoničnu cjelinu.

U svakom slučaju još jedan seminar za pamćenje koji zbilja možemo preporučiti svakome.

Slike sa seminara možete pogledati na našim Facebook stranicama ili u našoj galeriji slika.

N
ajavu za ove seminare možete pogledati ovdje.